Comanda prin telefon

      0745.628.606

email : office@sigplast.ro  // 

           albarim@gmail.com 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 439

Accesorii

STICLA

În ultimii ani, producţia de sticlă s-a diversificat şi dezvoltat. Acum se produce sticlă de diferite grosimi (4mm, 5mm, 6mm, etc.), de diferite culori (albastră, fumurie) şi cu diverse modele. Alte tipuri de sticlă ar fi:

- reflexiv – colorată (respinge razele U.V.);

- cea mai nouă descoperire în materie o constituie sticla LOW–E.

LOW-E ESTE O STICLĂ TRATATĂ („BOMBARDATĂ”) CU IONI DE METAL PRIN CARE OFERĂ O MAI BUNĂ TERMOIZOLARE, IZOLARE FONICĂ ŞI ÎMPIEDICĂ EFECTUL DE SERĂ (CONDENS).

La tâmplăria P.V.C. se foloseşte geamul simplu (format dintr-o singură foaie de sticlă)şi geamul termopan care este compus din :

 • 2 foi de sticlă (de obicei, se foloseşte sticla de 4 mm);
 • 1 baghetă de aluminiu (grosimea acesteia poate fi de 9mm, 12mm, 16mm, fiind folosită datorită bunei izolări termice şi fonice).

La o fereastră normală, suprafaţa ocupată de geam este de aproximativ 80%, ceea ce ne determină ca accentul să îl punem pe sticlă atunci când vorbim despre izolare termică, acest lucru conducându-ne la folosirea geamului termopan (=geam izolator).

Modul de fabricare al geamului termopan constă în tăierea a două foi de sticlă la aceleaşi dimensiuni după care se va lipi bagheta, iar pe margini se va etanşa cu cauciuc siliconat la temperatură ridicată după ce distanţa dintre geamuri a fost vidată.

Un geam termopan de bună calitate se realizează din sticlă float (obţinută prin turnarea sticlei în stare lichidă într-o baie cu cositor topit). Momentan, în România nu se produce decât sticlă trasă care nu permite obţinerea unui geam termopan de bună calitate, ceea ce determină importul de sticlă din UE.

Geamul termopan se notează cu grosimea în mm a foilor de sticlă şi a baghetei după cum urmează: sticlă – baghetă – sticlă (4 – 16- 4), la sfârşit menţionându-se tipul de sticlă folosit (clar – clar, clar – mat, etc.).

În cazul în care se foloseşte geamul LOW-E, reflexiv fumuriu sau reflexiv albastru, una din cele 2 foi va fi LOW-E, respectiv reflexiv fumuriu sau reflexiv albastru care se va afla întotdeauna la exterior, numai astfel beneficiind de calităţile pe care le posedă, iar la interior va fi geam clar normal (ex. clar - low-e). Aceeaşi metodă se adoptă şi în cazul geamurilor mate sau colorate (ex. clar – mat; clar - fumuriu).

Pentru confecţionarea tâmplăriei P.V.C., firma S.C. ALBARIM SRL. foloseşte mai multe tipuri de geam şi anume:

a). Geam float clar care este:

- simplu (4mm);

 • dublu 4-12-4 ( grosimea baghetei fiind de 12mm);
 • dublu 4-16-4 (grosimea baghetei fiind de 16mm).

b). Geam mat care poate fi:

- simplu;

 • dublu 4-12-4;
 • dublu 4-16-4.

c). Geam low-e – recomandat clădirilor predispuse la condens (dacă umiditatea este mai mare de 50 %).

d). Geam reflexiv fumuriu

e). Geam reflexiv 4S (patru anotimpuri)

f). Oglindă.

Termenul de garanţie este de 5 ani.

PLACA WEISS, LAMBRIU

Placa WEISS este netedă şi plină cu spumă poliuritanică şi mai poartă denumirea de panel.

Lambriul este compus din bucăţi pe verticală, în secţiune fiind gol.

Placa WEISS şi lambriul sunt folosite la părţile inferioare ale uşilor, precum şi la suprafeţele fixe.

FERONERIA

Feroneria este de tip VORNE şi este reglabilă, permiţând ca fereastra să se poată deschide în mai multe feluri, după cum urmează:

 • în plan orizontal = BATANT;
 • în plan vertical = OBERLIGHT (stânga sau dreapta);
 • în ambele moduri = OSCILOBATANT;

Etanşarea la deschiderile batant, oberlight şi oscilobatant se face pe cheder (garnitură), iar la deschiderea glisantă chederul este înlocuit cu perie.

Un alt aspect foarte important îl reprezintă balamalele care se găsesc pe un canat de fereastră în număr de 2 (două) în cazul în care înălţimea este de până la 700mm, depăşirea acestei înălţimi solicitând 3(trei) balamale. 

Balamalele la uşi vor fi în număr de 4 (patru) datorită profilului lat şi greutăţii mai mari a acestora. Lăţimea unei uşi este bine să nu depăşească 1000mm.

La ferestrele P.V.C., închiderea se face în funcţie de înălţimea acestora (până la 700mm sunt necesare 2 puncte de închidere, iar ce depăşeşte această dimensiune necesită închidere în 3 puncte).

  accesorii sigplast2

De ce sa ne alegeti pe noi?

sub
 • clienti

  100% Clienti multumiti

 • Experienta

  15 ANI Experienta

 • Proiecte

  + 5000 Proiecte

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…